Om Lindegaardskoncerterne

Anette Slaatto (1952), som både er initiatitager til Lindgaardskoncerterne og Late Summer Festival, har studeret violin i Dusseldorf hos Sandor Végh og bratsch hos Enrique Santiago I Stuttgart. Hun er en af de få danske musikere, som behersker det sjældne, gamle instrument viola d’amore.
Anette har i flere år undervist i bratsch ved Det Fynske Musikkonservatorium. Fra 1990- 1999 var hun medlem af Danmarks Radios Symfoniorkester.
Hun forlod orkestret for at hellige sig solistoptræden og kammermusik og har siden været en eftertragtet solist og kammer-musiker både herhjemme og I udlandet. Berliner Festwochen, Internationale Bratschkongress (Stuttgart) og Viola of my Life (Amsterdam) har haft bud efter hende, foruden talrige festivaloptrædender i Europa og Mellemøsten. Hun har repræsenteret dansk kunst og kultur i bl.a. Armenien, Libanon, Syrien og ved The Golden Jubilee Celebration of the Discovery of the Dilmun Civilization in Bahrain (2005), hvor hun opførte dansk musik, heriblandt flere værker af Poul Rovsing Olsen.
Anette Slaatto har i mange år arbejdet tæt sammen med komponister som Ib Nørholm, Per Nørgård, Pelle Gudmundsen Holmgreen, Axel Borup-Jørgensen og Lars Hegaard, hvis værker hun har uropført. Yngre komponister har skrevet værker til hende bl.a. Eva Noer Kondrup, hvis bratschkoncert hun uropførte med Ålborg Symfoniorkester i 2003.
Morten Skovgaard Danielsen, Peter Bruun og Bo Andersen har skrevet bratschkoncert samt kammeroperaer med solistiske bratschpartier til Anette Slaatto, ligesom komponisterne
Rudeger Meyer og Jacob Anderskov har begge skrevet værker til hendes duo med pianisten Hans Anderskov, Uropførelserne fandt sted i Ålborg 2011 ved festivalen Open Days.
Anette Slaatto har medvirket ved flere cd-indspilninger. Hendes solo-cd Secret Melody med soloværker af Per Nørgård, Ivar Frounberg, Violetta Dinescu og Giacinto Scelci, og CD´en med Bach´s 6 suiter for solo cello, som hun spiller på bratsch, fik megen ros i den danske og den internationale presse. Dertil flere kammermusikalske CDer, blandt andre med sin mand, violinisten Helge Slaatto.
Anette Slaatto er meget engageret i violin og bratschundervisning af børn og musikstuderende, og hun har gjort en stor indsats for at udvide undervisningsmaterialet med egne kompositioner og arrangementer.

Helge Slaatto (1952) er professor ved konservatoriet i Münster, (Hochschule für Musik der Universität Münster), Tyskland, og har tidligere været koncertmester i Odense Symfoniorkester, Athelas Sinfonietta Copenhagen og Randers Kammerorkester. Helge Slaatto har haft en udstrakt koncertvirksomhed med et klassisk violinrepertoire, men er særligt kendt for sine fortolkninger af nutidig musik. Her har han blandt andet uropført 50 duoværker sammen med kontrabassisten Frank Reinecke, som han har samarbejdet med siden 1988.
Deres indspilning af Wolfgang von Schweinitz´ Plainsound Glissando Modulation blev belønnet med Preis der Deutschen Schallplattenkritik (2012).
Helge Slaatto har optrådt ved en række europæiske festivaler som Lucerne Festival, Schweiz, Cantiere Internationale d´Arte Montepulciano, Italien, Musica Viva, München, Tyskland, alle de betydelige danske festivaler for samtidsmusik, Festspillene i Bergen, Norge, etc. Som lærer af nogen af tidens førende violintalenter har han givet masterclasses i Tyskland, Portugal,
Schweiz, Italien, Grækenland, Danmark, Syd Korea, Mexico og U.S.A.
I perioden 1995-2000 var Helge Slaatto kunstnerisk leder af SynCrete- Festivalen på Kreta, Grækenland og i 2014 grundlagde han sammen med sin kone bratschisten Anette Slaatto den meget roste Late Summer Festival Copenhagen.
 
Siden er sidst opdateret 08-07-2016       Hør/sluk musik